Lukk
Meny

UTSTILILNGSMONTER FOR KONGEBILEN

Kongebil 19
Museet Midt Iks har realisert drømmen om en utstillingsmonter plassert på den sørvestlige delen av Namdalsmuseets tomt. Denne imponerende bygningen har blitt fullført og er nå i bruk. Utstillingsmonteren er spesialdesignet for å huse kongebilen og en motorsykkel med sidevogn, i tillegg til å ha en paviljong for variert bruk.

Byggherre

Museet Midt IKS

Tidsrom

sept. 2020 - mai 2023

Fase

Alle

Status

Oppført

Sted

Namdalsmuseet - Namsos

Kategori

NÆRING |

Kongebil 12
Kongebil 02
Kongebil 09

Museet Midt har et sterkt ønske om å rette søkelyset mot disse historiske kjøretøyene, og de mener at dette vil vekke nysgjerrighet og skape en spennende dynamikk med den nye bygningsmassen. Målet er å gjøre kongebilen til et attraktivt trekkplaster og en slags inngangsbillett som inspirerer besøkende til å utforske resten av museumsområdet mer grundig. Dette initiativet sees i sammenheng med pågående prosjekter, inkludert opprettelsen av en opplevelsesrik hage i det tilstøtende området. Resultatet forventes å løfte hele området og gjøre det mer egnet for arrangementer som julemarked og martna.

Utstillingsmonteren er et moderne bygg som er oppført i samsvar med de tekniske forskriftene. I tillegg er paviljongene designet for å ha et mer rustikt og gammeldags uttrykk, som harmonerer med de eldre bygningene i nærheten. Dette gir en estetisk balanse på plassen og skaper en enhetlig atmosfære mellom det moderne og tradisjonelle.

Kongebil 20
Kongebil 21